Covid-19 ile Hemşirelik Eğitiminde Yeni Bir Yaklaşım: Harmanlanmış Öğrenme

التفاصيل البيبلوغرافية
العنوان: Covid-19 ile Hemşirelik Eğitiminde Yeni Bir Yaklaşım: Harmanlanmış Öğrenme
المؤلفون: KOCAAĞALAR AKİNCE, Elif, GÜNGÖR, Duygu Ceren, ÖZKÜTÜK, Nilay, ORGUN, Fatma
المصدر: Issue: 10 975-989
Uluslararası Sosyal Bilimler Akademi Dergisi
بيانات النشر: Salim DURUKOĞLU, 2022.
سنة النشر: 2022
مصطلحات موضوعية: harmanlanmış öğrenme, hemşirelik eğitimi, eğitimde entegrasyon, Education and Educational Research, Eğitim, Eğitim Araştırmaları, Blended learning, integration in education, nursing education
الوصف: 21. yüzyılda bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler ve değişimler insan yaşamının her alanını etkilediği gibi, hemşirelik eğitim sistemini de etkilemekte olup, öğrenme-öğretme süreçlerinin değişime uğramasını ve yeni gelişmelere ayak uydurmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu değişim ve gelişmelerin entegrasyonu, özellikle COVID-19 pandemisi ile mevcut eğitim sisteminin aniden çökmesine ve durmasına sebep olmasıyla daha çok önem kazanmıştır. Hemşirelik eğitimi teorik ve uygulamalı derslerden oluşması nedeniyle uzaktan eğitim yetersiz kalmış, uzaktan ve geleneksel eğitimin birleşimi olan harmanlanmış öğrenme önem kazanmıştır. Bu bağlamda hem ulusal hem de uluslararası hemşirelik eğitim kurumları harmanlanmış öğrenmeye COVID-19 pandemisi ile geçiş yapmak zorunda kalmışlardır. Harmanlanmış öğrenme ile hemşirelik öğrencileri 21. yy becerilerinden problem çözme, eleştirel düşünme, akıl yürütme, analitik düşünme becerilerini geliştirmekte, aynı zamanda hemşirelik öğrencilerinin akademik başarılarını, öğrenen motivasyonunu, eğitimin etkililiğini, aktif katılımı olumlu yönde etkilenmektedir. Bu derleme ile harmanlanmış öğrenme tanımları, kuramsal ve tarihsel gelişimi, modelleri, bileşenleri, avantajları ve dezavantajları sunularak, hemşirelik eğitim programına entegrasyon sürecinde harmanlanmış öğrenmenin desteklenmesi amaçlanmıştır.
Rapid developments and changes in information and communication technologies in the 21st century affect every aspect of human life, as well as the nursing education system, making it necessary for learning-teaching processes to change and keep up with new developments. The integration of these changes and developments has gained more importance, especially with the covid-19 pandemic, which caused the current education system to collapse and stop suddenly. Due to the fact that nursing education consists of theoretical and applied courses, distance education has been insufficient, and blended learning, which is a combination of distance and traditional education, has gained importance. In this context, both national and international nursing education institutions had to switch to blended learning with the covid-19 pandemic. With blended learning, nursing students develop their 21st century skills such as problem solving, critical thinking, reasoning, analytical thinking, and at the same time, the academic achievement, learner motivation, effectiveness of education and active participation of nursing students are positively affected. With this review, it is aimed to support blended learning in the integration process into the nursing education program by presenting the definitions of blended learning, its theoretical and historical development, models, components, advantages and disadvantages.
وصف الملف: application/pdf
اللغة: Turkish
تدمد: 2687-2641
URL الوصول: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=tubitakulakb::96ffb95d2db11b86d2893b0768e1d160
https://dergipark.org.tr/tr/pub/usbad/issue/74087/1149203
Rights: OPEN
رقم الانضمام: edsair.tubitakulakb..96ffb95d2db11b86d2893b0768e1d160
قاعدة البيانات: OpenAIRE